Subify |  Neem een abonnement op een product dat bij jou past

Menu

Welke soorten energie zijn er?

0

 Tegenwoordig heb je een breed scala aan manieren om energie op te wekken en door alle technologische ontwikkelingen komen er steeds meer bij.

Welke soorten energie worden het meest gebruikt.

 Aardgas is een fossiele brandstof, een resultaat van miljoenen jaren opslag van dode planten of plankton in de aardbodem. Fossielen brandstoffen zijn uitputtend en milieubelastend omdat de opgeslagen CO2 bij verbranding in de atmosfeer komt, wat leidt tot opwarming van de aarde. Nederland is de op 8 na grootste aardgas producent van de wereld.

Zonne-energie

Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Daarnaast is zonlicht onuitputtelijk. Er zijn tegenwoordig wereldwijd veel initiatieven om beter gebruik te maken van zonne-energie.

Wat ook een voordeel is dat particulieren steeds meer gebruik maken van zonne-energie door zonnepanelen te plaatsen op het dak van de woning. Afhankelijk van het aantal panelen zijn mensen in staat om volledig zelfvoorzienend te zijn of zelfs extra energie terug te leveren aan het energienetwerk. Als vuistregel kun je aanhouden dat de investering die je in zonnepanelen doet, in ongeveer 10 jaar wordt terugverdiend.

Windenergie Een van de meest duurzame energiesoorten is windenergie. Wind zal gelukkig nooit opraken en bij de productie van energie door wind komen geen broeikasgassen of andere schadelijke stoffen vrij. Helaas vindt dit wel plaats bij de productie van windmolens, maar dit wordt binnen korte tijd gecompenseerd door het leveren van schone energie.

Vergelijken

Elke energie is weer anders, daarom is het verstandig om energie te vergelijken. Zo weet je sneller welke energie soort het beste bij jou past. De ene energie soort is ook duurder dan de ander, alleen is het niet zo dat de goedkoopste ook het beste is. Sommige energie soorten kunnen dan wel goedkoop zijn, maar deze zijn dan niet goed voor het milieu.

Categories:   Blog