Subify |  Neem een abonnement op een product dat bij jou past

Menu

Tips voor het starten van een webwinkel

0

Tegenwoordig kan iedereen een webwinkel beginnen, dit wordt dan ook veelvuldig gedaan. Omdat het internet voor iedereen toegankelijk is, is een online winkel zo begonnen. Je hebt geen kosten aan de huur van een winkel, waardoor de drempel om een dergelijke onderneming te starten erg laag is. Echter doordat die drempel zo laag is, stijgt ook de concurrentie. Je moet jezelf dus kunnen onderscheiden en voldoende kwaliteit kunnen bieden om je staande te houden. In dit artikel geven we je enkele tips voor het starten van een webwinkel!

 

Online vindbaarheid

Naast het bieden van een kwalitatieve site, is het aller belangrijkste natuurlijk dat je klanten krijgt op je website. Maar hoe doe je dat? Ten eerste kan dit tegen betaling door bijvoorbeeld banners te laten plaatsen op websites die veel worden bezocht. Daarnaast kan je ook gratis beter worden gevonden door trucjes toe te passen. Door te weten waar jouw potentiele klanten op zoeken, weet je hoe je jouw website moet inrichten. Dit kan je doen door een keyword onderzoek te doen. Hier kan je je website vervolgens op afstemmen. Naast de SEO on page, is het tevens belangrijk dat je SEO off page ook in orde is. Dit kan door middel van linkbuilding. Doordat jouw site wordt genoemd op andere relevante site, zal Google jouw webshop als waardevol beschouwen waardoor je hoger komt in de Google resultaten.

 

Inrichten website

Om het voor de bezoeker zo makkelijk mogelijk te maken en om beter te worden gevonden via Google, dient de structuur van de website goed op orde te zijn. Zorg bijvoorbeeld voor logische categorieën waarin je je producten kan onderbrengen. Vergeet ook niet om genoeg aandacht te steken in de afrondende fase van de klant, hier halen de meeste klanten namelijk af. Dit kan zijn doordat de betalingomgeving niet veilig oogt of doordat de bezorgwijze niet bevalt. Al dit soort dingen hoef je gelukkig niet zelf te ontwerpen, wanneer je gebruik maakt van Magento kan je Magento koppelingen gebruiken waardoor je website een stuk professioneler oogt.

Categories:   Blog