Subify |  Neem een abonnement op een product dat bij jou past

Menu

Tips om te beginnen met beleggen

0

Tips om te beginnen met beleggen

De rente van de banken is de laatste jaren zo erg gezakt dat het eigenlijk niet meer rendabel is om je spaargeld op de bank te zetten. Veel mensen zeggen dat over een aantal jaar er betaald moet worden om je geld op de bank te laten staan. Veel mensen zoeken dus naar alternatieven waardoor zij toch nog wat extra kunnen verdienen met hun spaargeld. Je ziet dat beleggen hierdoor de laatste jaren steeds populairder aan het worden is. In dit artikel zullen wij een aantal tips geven waarmee je goed en veilig kan beginnen met beleggen.

Kies een broker

Je kan alleen starten met beleggen wanneer je geld op een broker staat, een broker is al het ware een beleggersrekening. Bijna elke bank heeft wel zo een beleggersrekening, maar de kosten van zo een rekening verschillen per bank. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer online brokers. Deze bieden vaak een welkomst bonus en zijn goedkoper. Bekijk vooraf dus goed welke broker bij jou past door de aanbieders met elkaar te vergelijken.

Doe research

Beleggen is niet zomaar een spelletje dat je zonder kennis kunt spelen. Het gaat om echt geld en dus is het belangrijk dat je weet wat je doet. Door je vooraf goed in te lezen over hoe alles werkt verklein je de kans dat je geld verliest en vergroot je de kans om veel geld te winnen. Gelukkig ben je al op de goede weg door dit artikel te lezen. Het is ook slim om vooraf te bepalen waarin je wilt gaan beleggen, veel beginners maken namelijk de fout te beleggen in verschillende producten. Je kan je beter verdiepen in één product. Het leren begrijpen van beleggen kan voor sommige mensen best lastig zijn. Het starten van een cursus in beleggen is voor deze mensen een slimme optie.

Beleg veilig

Last but not least, beleg veilig. Bedenk altijd dat er de kans bestaat dat je geld verliest en gok dus niet met geld dat je niet kan missen. Begin met een kleiner bedrag totdat je het volledig onder de knie hebt.

Categories:   Blog