Subify |  Neem een abonnement op een product dat bij jou past

Menu

Tips om het maximale uit je iMac te halen

0

Het aanschaffen van een iMac is helaas niet goedkoop. Wanneer je tot de aankoop bent overgegaan wil je ook het maximale eruit kunnen halen. Dit geldt niet alleen voor de snelheid en de prestaties, maar bijvoorbeeld ook voor de levensduur voor je iMac. Maar hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk kan genieten van je iMac? In dit artikel geven we enkele tips!

 

Software

Wat je doet qua software heeft ook invloed op de prestaties van de hardware. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de software altijd up-to-date is. Binnen Apple zijn ze namelijk continu bezig met het verbeteren van de prestaties. Naast enkele functionaliteiten die een update met zich meebrengt, zorgt het er ook voor dat je computer efficienter kan werken. Hierdoor blijft de conditie van je iMac intact.

 

Schoonmaken

Tevens is het belangrijk dat je je iMac met regelmaat schoonmaakt. Hiermee wordt niet alleen bedoeld dat je een doekje over je beeldscherm moet halen, maar ook digitaal dient er zo nu en doen te worden schoongemaakt. Wis bijvoorbeeld bestanden die je niet meer gebruikt en hanteer een nette structuur. Zeker voor je bureaublad is het belangrijk dat deze zo schoon mogelijk blijft. Dit geeft je niet alleen rust als gebruiker, maar zorgt er ook voor de je iMac geen onnodige overuren hoeft te draaien. Het fysiek schoonmaken van je computer dien je ook zorgvuldig te doen. Zo kan stof behoorlijk wat roet in het eten gooien. Gebruik wel de juiste producten voor het schoonmaken, zodat je geen onderdelen beschadigt.

 

iMac kapot?

Natuurlijk kan het alsnog gebeuren dat je iMac defect raakt, bijvoorbeeld door een ongeluk of weersomstandigheden. Wanneer dit gebeurt, is het van belang dat je je computer laat repareren bij een specialist. Zo ben je ervan verzekerd dat je gewoon je garantie houdt en dat het op de juiste manier wordt gerepareerd. Zo kan je bijvoorbeeld je iMac laten repareren in Amsterdam door zo’n specialist.

Categories:   Blog