Subify |  Neem een abonnement op een product dat bij jou past

Menu

Tips om gemakkelijk geld te besparen

0

Controleer je abonnementen

Het kan best zo zijn dat je door de jaren heen op verschillende aanbiedingen ja hebt gezegd. Het is soms ook erg verleidelijk, al die aanbiedingen. Toch zie je dat veel mensen abonnementen hebben van dingen die ze helemaal niet gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het abonnement van je krant. Tegenwoordig kan je alles heel gemakkelijk en gratis online bekijken via verschillende apps. Ga dus bij jezelf te rade of je de krant genoeg leest om hier zo een groot bedrag per maand aan te betalen. Daarnaast wordt er vaak per maand veel geld uitgegeven aan telefoonabonnementen voor data dat niet gebruikt wordt. Het is verstandig om een aantal maanden bij te houden hoeveel je daadwerkelijk gebruikt en hier dan een gemiddelde van te nemen. Zo kan je gemakkelijk bepalen welk abonnement het beste bij je past.

Energieleverancier

Een energieleverancier is een grote kostenpost binnen het gezin. Veel mensen weten niet dat het wisselen van energieleverancier erg voordelig is. Zij zitten jaren lang aan dezelfde leverancier vast zonder te checken of er voordeligere aanbieders zijn. Het wisselen van energieleverancier kan al snel honderden euro’s schelen. Tegenwoordig zijn er meerdere websites waar je gemakkelijk alle goedkope energieeveranciers in een overzicht getoond krijgt. Zo kan je in één oogopslag zien of je te veel betaald en of je dus moet overstappen of niet.

Verbruik niet onnodig stroom

Doordat er tegenwoordig zo veel elektrische apparaten zijn, wordt vaak vergeten alles uit te zetten. Ook zetten veel mensen hun tv op stand-by in plaats van uit. De energiekosten zullen lager eindigen als je hier goed op let.

Categories:   Blog